Briljira u dresu reprezentacije, odbio klubove iz Premiershipa i Bundeslige, a sada seli u MLS
FOTO: EPA

SAD sve privlačniji za fudbalere

Briljira u dresu reprezentacije, odbio klubove iz Premiershipa i Bundeslige, a sada seli u MLS

Haris Zilić

MLS postaje sve atraktivnija liga za fudbalere sa evropskog kontinenta.

Sve veći broj fudbalera koji su u odličnim fudbalskim godinama idu "preko bare", a posljednji u nizu je Karol Swiderski (25).

Pomenuti fudbaler igra na poziciji napadača, a pružao je sjajne partije u dresu PAOK-a.

Za Swiderskog bili su zainteresovani i neki klubovi iz engleskog Prmeirshipa i njemačke Bundeslige, ali na kraju se odlučio za odlazak u SAD.

Swiderski bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa Charlotte FC, a PAOK-u bi pripalo oko sedam miliona eura jer je Poljak sa klubom iz Soluna imao ugovor do ljeta 2024. godine.

Za reprezentaciju Poljske je skupio 14 nastupa i postigao već šest pogodaka i uz Lewadowskog ima najbolji procenat uspješnosti u nacionalnom dresu.

Prijed odlaska u PAOK briljirao je u dresu poljske Jagelonije gdje je bio i jedan od najboljih fudbalera poljskog prvenstva.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Glup ili pametan? Do svoje 20. bih rekao da je glup, a sada kada imam haman 30 kontam da je pametan. Jedno je ljubav prema fudbalu ili opcenito sportu, a drugo je posao. A zna se gdje se igra iz ljubavi, igra se u amaterskim ligama..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi