MLS liga dobila još jednog člana

Cincinnati 26. tim u ligi

MLS liga dobila još jednog člana

Midhat Šljivak

Američka MLS liga dobila je još jednog člana

Grad Cincinnati od naredne sezone imaće svoj tim u najkvalitetnijoj američkoj ligi, a ova vijest je službeno saopštena sinoć.

Veliki broj zaljubljenika u fudbal proslavio je odluku čelnika MLS-a da baš njima pored Detroita i Sacramenta dodijeli franšizu, pa će tako MLS od naredne sezone imati 26 timova.

Pored Cincinnatija od naredne sezone će timove imati Miami i Nashville i sada će rukovodstvo lige morati da posloži konferencije pred narednu sezonu.

Cincinnati će svoje utakmice igrati na univerzitetskom stadionu koji prima 21.000 gledalaca, a do 2021. godine bi se trebao izgraditi njihov vlasiti stadion vrijedan oko 35 miliona dolara.

Ovaj grad je imao tim koji se takmičio u nižim ligama. Stadion je uvijek bio pun, a iskočili su u prvi plan sa MLS franšizom nakon što je grad odobio projekat izgradnje novog stadiona.

Veliko slavlje je nastalo među navijačima nakon što je objavljena vijest da dobijaju profesionalnu ekipu, pa će pored bejzbola i američkog fudbala moći da gledaju i najveće zvijezde popularnog soccera.

Top Komentari

Benjamingst
Mi imamo Sacramento Republic. Prave stadion u Sacramentu za MSL a nismo dobili tim....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti