MNK Centar novi prvak Bosne i Hercegovine

Dva kola prije kraja

MNK Centar novi prvak Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 20. kolo Futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon kojeg je i riješeno i pitanje prvaka.

Naime, pobjedom nad Zrinjskim hakleri MNK Centar dva kola prije kraja prvenstva osigurali su naslov najbolje bosanskohercegovačke ekipe.

Centar je sa 6:1 savladao Zrinjski, a po dva pogotka za novog bh. prvaka postigli su Marković i Jusić, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Kahvedžić i Mulahmetović. Jedini pogodak za goste iz Mostara postigao je Sarić.

U preostalim susretima postignuti su sljeedeći rezultati: Brotnjo - Galaktikosi 10:3, Leotar - Mostar SG 2:2, Socrates - Kaskada 5:8, Čelinac - Seljak 1:1.

Poredak: Centar 46, Tango 39, Brotnjo 33, Zrinjski 29, Kaskada 25, Čelinac 25, Seljak 23, Leotar 22, Mostar SG 22, Socrates 18, Galaktikosi 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti