Mnoge zvijezde Premier lige ovog ljeta postaju slobodni igrači
Foto: EPA

Biti će zanimljivo na Otoku

Mnoge zvijezde Premier lige ovog ljeta postaju slobodni igrači

S. Bošković

Još jedna fudbalska sezona se polako bliži kraju, što znači da će mnogi igrači ovog ljeta postati slobodni, te će moći napustiti svoje trenutne timove ukoliko se odluče za to.

Da se s besplatnim igračima ponekad može napraviti sjajan potez pokazao je Juventus koji je tako u svoje redove doveo Emrea Cana iz Liverpoola, te Aarona Ramseyja iz Arsenala.

Ovog ljeta mnogim igračima iz engleske Premier lige ističe ugovor, a tu je i nekoliko poznatih imena.

Jedan od njih je Danny Welbeck, fudbaler Arsenala koji može pomoći brojnim timovima. Također, slobodan će postati Artur Boruc, golman Bournemoutha, koji trenutno u ovom timu brani ispred Asmira Begovića.

Čak tri velika imena bi mogla besplatno napustiti Chelsea, a to su su David Luiz, Olivier Giroud i Gary Cahill, a također ugovori ističu i rezervnim golmanima Plavaca Willyju Caballeru i Robu Greenu.

Bez novog ugovora u Leicesteru su trenutno Christian Fuchs, Danny Simpson i Shinji Okazaki, a s druge strane Liverpool se još nije odlučio da ponudi nove ugovore Danielu Sturridgeu i Albertu Morenu, kao i mladom fudbaleru Connoru Randallu.

Timovi iz Manchestera, United i City, također imaju igrače koji ovog ljeta mogu napustiti tim bez naknade. Tako bi Građani mogli ostati bez usluga Vincenta Kompanyja, dok bi Old Trafford mogli napustiti Juan Mata, Antonio Valencia i Ander Herrera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fernando Llorente i Michel Vorm su fudbaleri Tottenhama kojima ističe ugovor na kraju sezone, dok u West Hamu mogu da ostanu bez usluga Andyja Carrolla i Pabla Zabalete.

Sigurno je da nas očekuje još jedno veoma zanimljivo ljeto po pitanju transfera igrača, te da bi se moglo desiti nekoliko veoma zanimljivih transfera za velike cifre. No, ipak ko ne bi želio da svoju ekipu besplatno pojača?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi