Mnogi sa gađenjem gledaju na ljetni prelazni rok

Da li Keita vrijedi taj novac?

Mnogi sa gađenjem gledaju na ljetni prelazni rok

Gdje ide ovaj svijet? To je pitanje koje treba sebi da postavi svaki čovjek koji ovog ljeta prati prelazni rok u svijetu fudbala.

Cijene za igrače koji bilo šta znaju sa loptom idu toliko visoko da mnogi sa gađenjem gledaju na te stvari. Svojevremeno je svjetski rekord u visini transfera oborio Francuz Zinedine Zidane kojeg je Real Madrid platio 73,5 miliona eura Juventusu, ali niko to nije gledao za gađenjem jer to je ipak Zinedine Zidane. 

Ali, kada čujete da je Liverpool danas navodno dogovorio transfer Nabyja Keita iz Red Bull Leipziga za nestvarnih 83,7 miliona eura, onda je sasvim Ok da se zapitate vrijedi li taj igrač tog novca. 

Istina, radi se o veoma kvalitetnom igraču veznog reda, ali njegova cijena je zaista neshvatljiva. Poređenja radi, ako se ovaj transfer zaista ostvari i ako Liverpool zaista da toliki novac za Keitu, on će postati peti najskuplji igrač u historiji fudbala. Bit će skuplje plaćen od Neymara, Lukakua, Luisa Suareza, Zlatana Ibrahimovića, Kake, Cavanija, Luisa Figa...

Liverpool je slao već dvije ponude Leipzigu, ali su sa trećom očito pogodili, a kako i ne bi kada je svojevremeno i Real Madrid za skoro taj novac doveo Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo hoće li se Keita isplatiti Liverpoolu kao Ronaldo Realu. Da budemo direktni, šanse su tanke - nikakve.

I, da, usput rečeno, Keita će postati najskuplji igrač u historiji Liverpoola. Ali, dobro, konkurencija i nije neka. Kako bi se s njim mogao porediti jedan Fernando Torres. I vi pretjerujete...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi