"Mnogo mi znači Barbarezova podrška"

Bešić debituje u Slovačkoj

"Mnogo mi znači Barbarezova podrška"

A. Beganović

Početkom sezone ime Muhameda Bešića ni onim najzagriženijim ljubiteljima fudbala nije ništa predstavljalo. Međutim, danas stvari izgledaju mnogo drugačije. Bešić kuca na vrata prvog tima slavnog HSV-a, debitovao je za mladu reprezentaciju BiH, a protiv Slovačke mogao bi upisati i prve minute u dresu A selekcije.
"U ponedjeljak sam potpisao profesionalni ugovor sa HSV-om, već u utorak me dočekao poziv za A reprezentaciju, a do jučer sam bio junior", rekao je mladi Bešić za San i dodao:

"Počeo sam pripreme sa prvim timom HSV-a, igrao za juniore i drugi tim koji se takmiči u četvrtoj ligi, te sam debitovao za mladu reprezentaciju. Ako sam subotom uz prvi tim, nedjeljom bih igrao za amatere i to mi je mnogo pomoglo."

Mladi fudbaler HSV-a u razgovoru za San osvrnuo se na svoj debi za mladu reprezentaciju, a istakao je i da mu mnogo znači podrška Sergeja Barbareza.

"Zvao me selektor Branimir Tulić i najavio poziv. Bio sam presretan. Kada smo igrali protiv Italije na Grbavici došlo mi je da zaplačem tokom sviranja naše himne. Sjetio sam se u tom trenutku i svojih roditelja, brata, prijatelja... Znam da su i oni bili ponosni", govori Bešić i dodaje:

"Puno mi je značila i znači podrška Sergeja Barbareza. U prvom našem susretu rekao mi je: “Mali, dobar si, samo radi, treniraj i budi strpljiv. Tvoje vrijeme dolazi“. To mi je dalo novu snagu. Nadam se da ga neću razočarati. Drago mi je vidjeti slike Barbareza i Hasana Salihamidžića u klupskim prostorijama. U omladinskoj školi su ponosni što je takav as izašao iz njihove škole. O Sergeju ne treba trošiti riječi. On je i danas zvijezda."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije