Mobilizacija navijača Veleža

Pred veliki derbi

Mobilizacija navijača Veleža

A. Čaušević

Nakon dva uzastopna gostovanja Velež će opet biti domaćin, barem nominalni.

Zbog radova na stadionu Rođeni i postavljanja novog terena u uvodnom dijelu sezone Velež svoje domaće susrete igra na stadionu Gabeli.

Tako će biti i u 11. kolu kada će mostarski Crveni dočekati starog rivala ekipu Sarajava. Meč se igra u ponedjeljak od 16 sati.

S obzirom na važnost i značaj susreta među navijačima Veleža vlada prava mala mobilizacija. Tako su širom grada postavljenje parole s porukom "Svi u Gabelu."

Sigurno se nadaju da će "apel" biti učinkovit pa da će centralna tribina stadiona Perica Pero Pavlović biti poprilično ispunjena bez obzira što se meč igra na radni dan.

Sigurno će biti i interesantno za vidjeti kako će pristalice Rođenih dočekati Feđu Dudića, sadašnjeg trenera Bordo tima i stručnjaka koji je prošle sezone donio trofej Veležu poslije višedecenijskog posta.

Rođeni su u posljednja tri meča osvojili pet bodova, nalaze se u donjem dijelu tabele, ali i imaju i dva susreta dva manje u odnosu na lidera Borca koji je na 17 bodova.

Špekulisalo se da bi se meč protiv Sarajeva mogao odgoditi zbog stomačnih problema u ekipi Veleža, međutim od toga neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu su svi igrači mostarskog tima normalno trenirali, pa od odgađanja vjerovatno posljednjeg Veležovog domaćeg susreta u Gabeli neće biti ništa.

Zamje terena na stadionu Rođeni se privodi kraju. Zelena površina je postavljena te je preostalo da se završe dodatni radovi kako bi se nova podloga "zategla", pa bi Velež u svom domu trebao nastupati poslije reprezentativne pauze.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Cuj mobilizacija. HAHAHAH Ne pominjite im te rijeci, pobjeci ce. MOLIM VAS NE PISITE O OVOJ POLITICKOJ TVOREVINI. HVALA.
3 6
SarajFK
A koja stranka ih trenutno mobilizuje? Pitam jer znamo svi da su preletaci pa me zanima kakav ce odaziv biti. Sve to zavisi od stranke koja im je uputila poziv. Kada bi se svi njihovi jahaci ujedinili, bilo bi to strasno. Odazvali bi se svi, znaci bilo bi ih blizu stotine i bilo bi to nezapamceno rikanje sa tribine.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi