Mobitel važniji od VAR-a: Sudija u ključnom trenutku ostao bez "alata"
(Foto: EPA) Ilustracija

"Borba" za utičnicu

Mobitel važniji od VAR-a: Sudija u ključnom trenutku ostao bez "alata"

Teme:

VAR se već uveo u svim najjačim evropskim ligama, prisutan je i u određenom broju nešto slabijih nacionalnih šampionata, na međunarodnim takmičenjima...

Iako je smanjio broj sudijskih grešaka, VAR još uvijek nije spriječio apsolutno sve sudijske previde, pa i "nova tehnologija" često izazove kontroverze.

Dosta je i ove sezone bilo slučajeva čudne upotrebe VAR-a, ili čudnih odluka o upotrebi istog, a sada iz Saudijske Arabije stiže priča o pomalo nevjerovatnom incidentu.

Naime, glavni arbitar na nedavno odigranoj utakmici između Al-Nassra i Al-Fateha je u jednom momentu želio pogledati snimak sumnjive situacije. Međutim, bio je privremeno onemogućen u tome.

Sada se spostavilo se da je do problema došlo jer je jedan od radnika na stadionu isključio iz struje VAR uređaj, kako bi oslobodio utičnicu da bi mogao napuniti svoj mobitel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi