Moćni Monaco nadigrao Borussiju za veliko polufinale

Liga prvaka

Moćni Monaco nadigrao Borussiju za veliko polufinale

Edmir Škorić

Nogometaši Monaca plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon još jedne pobjede nad Borussijom Dortmund (3:1).

Monaco je s 3:2 slavio u Dortmundu u prvom susretu i tada je napravio dobar korak u borbi za polufinale, da bi Kneževi večeras ostvarili još jednu pobjedu i pridružili su se Real Madridu, Atleticu i Juventusu u samoj završnici.

I večerašnji duel Monaca i Borussije, baš kao i onaj prvi, donio je puno uzbuđenja, efikasnu utakmicu i nekoliko golova. 

Monaco je poveo nakon samo tri minuta igre. Kylian Mbappe je jedan odbijanac pospremio u mrežu Nijemaca i francuski klub je došao u pol-poziciju samo što je počeo meč. 

U 17. minuti već je bilo 2:0. Thomas Lemar je centrirao, a Radamell Falcao glavom sjajno pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Borussia je došla do gola. Osumane Dembele je uposlio Marca Reusa i Dortmunđani su se vratili u igru, ali je sve njihove nade o mogućem polufinalu prekinuo Germain, koji je ušao u 81. minuti i u istoj zabio za 3:1.

Liga prvaka, polufinale, revanš:
Monaco - Borussia 2:1 (Mbappe 3, Falcao 17, Germain 81/ Reus 48)


mbgl1 by goloviliga
mbgl2 by goloviliga
mbgl2 by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije