Modić: Izborio sam mjesto u ekipi, cilj nam je opstanak

Mladi reprezentativac BiH na posudbi u Luganu

Modić: Izborio sam mjesto u ekipi, cilj nam je opstanak

D. Kurbegović

Nogometaši švicarskog Lugana prošle su sezone sjajnim partijama osvojili prvo mjesto u drugom po redu rangu takmičenja nogometa u Švicarskoj, ekipa koju od ove sezone predvodi sjajni češki stručnjak Zdenek Zeman igrat će narednu sezonu u najjačem rangu takmičenja.

Na zahtjev upravo ovog bivšeg trenera brojnih klubova u Italiji, 19-godišnji veznjak Milana i mladi reprezentativac BiH Andrej Modić stigao je na jednogodišnju posudbu u Lugano, a za naš portal je kazao nešto više o novoj sredini i ambicijama u narednoj sezoni.

"Stvarno mi je super u Luganu, igrao sam sve prijateljske utakmice, mogu kazati da sam izborio mjesto u ekipi, te da jedva čekam da krene prvenstvo. Dobro sam se uklopio u novu sredinu, blizu mi je i Milano, nekih pola sata, tako da sam baš zadovoljan svime što se trenutno događa kada je u pitanju moja karijera. Cilj kluba u narednoj sezoni je opstanak u ligi, vjerujem da možemo i moramo ostvariti taj zadatak, uz trenerske kvalitete Zemana ne sumnjam da ćemo opstati u najvišem rangu takmičenja", nada se Modić.

Raspored za Lugano u početku prvenstva je prilično povoljan.

"Dobro je što u prvih pet-šest kola igramo protiv "lakših" ekipa, nadamo se da ćemo dobro startati. Prvo kolo gostujemo St.Gallenu, pa igramo dvije utakmice kući protiv Thuna i Vaduza. Nadamo se osvajanju što većeg broja bodova, a ja vjerujem da ću svojim igrama pomoći klubu u ostvarenju cilja. Kao mladom igraču najbitnije je da igram, zato sam i došao u Lugano, da budem standardan, te da igrama zavrijedim pažnju Milana, s kojima imam ugovor još tri godine", kazao je za SportSport.ba Andrej Modić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.