Modić: Oduševljen sam pozivom u mladu reprezentaciju BiH

Jagodić pozvao veznjaka Milana

Modić: Oduševljen sam pozivom u mladu reprezentaciju BiH

D. Kurbegović

Mladoj nogometnoj reprezentaciji BiH do kraja kvalifikacija ostale su još dvije utakmice, protiv Austrije u gostima i Mađarske na Bilinom polju. 

Nakon debakla od Španije u Zenici, selektor Vlado Jagodić je kazao da će savezu predložiti da se u posljednje dvije utakmice podmladi reprezentacija, te da se počne uigravati ekipa za naredni ciklus. Savez je to očito prihvatio jer se na spisku Jaodića za naredno okupljanje nalazi dosta igrača koji su 1994,1995. i 1996. godište.

Jedan od najmlađih koji su dobili poziv je 17-godišnji veznjak Milana Andrej Modić, o kojem je prvi pisao naš portal. Ovaj talentovani fudbaler potvrdio je za naš portal dolazak na okupljanje u Sarajevo.

"Javili su mi iz kluba da je stigao poziv selektora mlade reprezentacije za okupljanje. Moram kazati da sam malo iznenađen pozivom, ali i presretan jer sa 17-godina dobiti poziv za U-21 selekciju nije mala stvar. Nadam se da ću svojim pristupom i kvalitetom opravdati poziv selektora," sretan je Modić.

Ove sezone pored U-19 selekcije, nastupa za Milan u Primaveri, a debitovao je i za seniorsku ekipu u prijateljskoj utakmici prošle godine.

"Prezadovoljan sam kako se odvija moja karijera, u životu sam navikao da naporno radim i treniram, tako da mi se zasad to dobro vraća. Kada je u pitanju U-19 selekcija Milana, izgubili smo u osmini finala omladinske Lige prvaka od Chelseaja. Stvarno je bilo veliko zadovoljstvo po prvi puta učestvovati u tom takmičenju za omladince. Nadam se da ću s klubom u prvenstvu završiti u gornjem dijelu tabele, a moja velika želja je da debi za seniorsku ekipu u Seriji A. Kako je na klupu Milana došao Clarence Seedorf, ekipa je popravila rezultate, a novi trener računa i na mlađe igrače, jer svake sedmice nas nekoliko trenirama s prvim timom," izjavio je za SportSport.ba Andrej Modić jedan od naših najvećih dragulja koji nastupa za sedmerostrukog prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.