Modri minimalno, Riječani se raspucali

HNL, 9. kolo

Modri minimalno, Riječani se raspucali

Edmir Škorić

Deveto kolo HNL-a donijelo je gostujuće pobjede Dinama, Karlovca i Sesvetea, domaće Rijeke i Slaven Belupa te jedan remi, onaj iz Zadra gdje je istoimeni domaćin rezultatom 1:1 igrao protiv Istre 1961.

Iako su iz Uprave Dinama najavljivali osvajanje prvenstva sa svim pobjedama, Modri su prije nekoliko kola kiksali i remizirali u Zadru. Ipak, ostale utakmice Dinamo igra "ko' po loju". Naviknuli smo da protivnici zagrebačke momčadi po nekoliko buda vade loptu iz vlastite mreže, ali Lokomotiva, inače Dinamova filijala, primila je samo jedan. Taj jedan, inače postigao ga je Mario Mandžukić, bio je dovoljan da Modri dođu do osme pobjede u devetom kolu i Hajduku, te Karlovcu "pobjegnu" na 7 bodova. Doduše, Splićani imaju meč manje, kojeg će nadoknaditi sutra u gostima kod Cibalije.

Identičnim rezultatom slavio je Karlovac na gostovanju u Varaždinu. Varteksovci su parirali gostima, ali je Tokić golom u posljednjoj minuti donio poraz domaćima, a pobjedu koja ih je odvukla na drugo mjesto gostima. Karlovac je najveća senzacija, budući da je ovaj mali klub član HNL-a od ove sezone.

Slast gostujuće pobjede okusili su i igrači Croatia Sesvete. Oni su s 2:1 slavili kod Intera u Zaprešiću. Bošnjak i Čeliščak su pogađali za Croatiju, a Gulić za Inter. U posljednjoj minuti susreta gosti su ostali bez dva igrača, Guja i Palić su "pocrvenili". Rijeka je onako momači odigrala i na Kantridi sa četiri komada ispratila goste iz Međimurja. Dva gola Matke, te dva Fernandeza bila su dovoljna da Rijeka dođe do pobjede i skokne nekoliko pozicija na tabeli. I ovdje su gosti kraj dočekali sa osam igrača, Amauri - ne, ne radi se o italijanskom reprezentativcu, te Banović zaradili su crvene kartone.

Najviše golova postignuto je u Koprivnici, gdje je Slaven Belupo sa 5:2 pobijedio Osijek. SB-ovci su golovima Posaveca, Delića, Vojnovića i dva Tepurića pokazali svu svoju snagu, a ni gosti nisu bili bez ispaljenog metka. Knežević i Hrnčević su pogađali za Osiječane. Jedina podjela bodova  desila se u Zadru gdje je na Stanovima zadar igrao 1:1 sa Istrom 1961. Gosti iz Pule poveli su preko Bodrušića, da bi petnaestak minuta pred kraj utakmice Bilaver izjednačio, što je bio i krajnji rezultat ishoda.

Sutra se sastaju Cibalija i splitski Hajduk, za kojeg će, nadamo se, od prve minute zaigrati bh. reprezentativci Senijad Ibričić i Boris Pandža.

HNL, 9. kolo:
Rijeka - Međimurje 4:0
Inter Z. - Sesvete 1:2
Lokomotiva - Dinamo 0:1
Slaven Belupo - Osijek 5:2
Varteks - Karlovac 0:1
Zadar - Istra 1961   1:1

Poredak: Dinamo Zagreb 25, Karlovac 18, Šibenik 18, 4. Cibalia 16, Rijeka 14, Osijek 14, Slaven Belupo 13, Međimurje 13, Hajduk 11, Varteks 11, Zadar 11, Lokomotiva 10, Istra 9, Inter Zap. 8, Croatia Sesvete 6, Zagreb 0.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti