Modrić: Džeki treba samo malo vremena

Modrić: Džeki treba samo malo vremena

Edmir Škorić

Edin Džeko, nogometni bh. reprezentativac, na udaru je engleskih medija, jer od dolaska u Manchester City ni jednom nije uspio zabiti u Premiershipu.

Džeko je protiv Liverpoola, u Cityjevom porazu 3:0 na Anfieldu, odigrao devetu prvenstvenu utakmicu za svoj novi klub. Ni u devetoj prvenstvenoj utakmici nije zabio pogodak.

Mnogi Džeku smatraju velikim promašajem Cityja, dok drugi pak vjeruju kako će Dijamant zablistati, te da mu treba malo vremena. Takvog mišljenja je i hrvatski reprezentativac i član Tottenhama Luka Modrić.

"Istina je da sam ja stigao u Tottenham iz puno slabije lige nego Džeko, pa je meni bilo još i teže, ali ljudi moraju shvatiti da svaki igrač koji dođe u novu sredinu treba određeno vrijeme na prilagodbu“, kaže Modrić za Gol.hr portal, te dodaje:

"Nema sumnje da je Džeko vrhunski nogometaš. Siguran sam da će on to u narednom razdoblju pokazati svojim igrama i golovima. Džeko će proraditi, ali jednostavno treba malo vremena kako bi se navikao na stil igre u Engleskoj. Bundesliga je među najboljim ligama u svijetu, ali u Engleskoj se igra drugačiji nogomet. Džeko se treba naviknuti i na svoje suigrače, protivnike, kompletno novu sredinu… To ne ide preko noći. Nitko to ne može tako brzo usvojiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije