Modrić je od Messija dobio maksimalan broj bodova, ali ga je Ronaldo razočarao

Dojučerašnji saigrač ga ne smatra najboljim

Modrić je od Messija dobio maksimalan broj bodova, ali ga je Ronaldo razočarao

Na sinoćnjoj FIFA-inoj ceremoniji u Londonu, hrvatski fudbaler Luka Modrić proglašen je najboljim igračem godine čime je prekinuo višegodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Modrić je dobio 29,05% ukupnih glasova i trijumfovao je ispred Cristiana Ronalda (19.08%) i Mohameda Salaha (11,23%), a zanimljivo je pogledati i koliko je bodova dobio od svojih najvećih konkurenata u borbi za ovo priznanje.

Hrvatu je Leo Messi, s kojim godinama vodi velike okršaje u La Ligi, dao maksimalnih pet bodova dok mu je dojučerašnji saigrač Cristiano Ronaldo dao "samo" tri. Po njegovom mišljenju, bolji je bio Raphael Varane kojem je dao svih pet.

Osim toga, interesantno je što je Messi svom vječnom rivalu Ronaldu dao jedan bod, dok zauzvrat od Portugalca nije dobio nijedan. Argentinac je, tako, svoje bodove dao Modriću (5), Mbappeu (3) i Ronaldu (1), dok je fudbaler Juventusa glasao za Varanea (5), Modrića (3) i Griezmanna (1).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, u izboru za najboljeg igrača godine glasali su kapiteni i selektori svih nacionalnih selekcija, a Luka Modrić je dobio naklonost Edina Džeke i Roberta Prosinečkog.

Top Komentari

Naser
tobe jarabi kako je frajer ruzan sta je ovo ovako..ne moze ruznije mislim bit
2 30
Saimai1316
Ovako je glasao modric(varane,ronaldo,griezman) Ovako je glasao ronaldo(varane,modric,griezman) Zasto bi sad modric trebao biti razocaran kad je i on sam na isri nacin glasao i nije dao ronaldu max broj bodova.gluposri lazete sve
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi