Modrić: Jutros sam gledao Schmeichela kako brani penale, a onda ovo...

Kapiten Hrvatske na kraju ipak nasmijan

Modrić: Jutros sam gledao Schmeichela kako brani penale, a onda ovo...

Malo je nedostajalo da Luka Modrić bude hrvatski tragičar večeras. U 116. minuti utakmice, Schmeichel mu je odbranio udarac sa bijele tačke, ali sudbina je htjela da se Hrvati na kraju ipak raduju.

Plasirala se Hrvatska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, pa je kapiten Vatrenih nakon utakmice bio nasmijan od uha do uha.

"Bila je velika sparina, bilo je teško trčati i kretati se, ali izdržali smo do kraja. Mogli smo ovo i ranije riješiti, ali izgleda da mi ne možemo bez drame", rekao je Modrić, te nastavio:

"Poslije penala mi je bilo teško, ali ostao sam pribran. Bio sam siguran da ću pogoditi jer sam cijelo jutro gledao Schmeichela kako brani penale, a onda tako šutiram i odbrani mi loptu. Više neću to nikada raditi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je za nas bila utakmica biti ili ne biti. Prošla je na najbolji mogući način i presretni smo zbog toga. Sada nas čeka Rusija, to je domaćin i vrlo težak protivnik. Ova generacija ima veliku šansu, a večeras smo položili jedan ispit kakav nismo odavno", zaključio je hrvatski kapiten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi