Modriča i Sloga za opstanak

Prva liga RS, 24. kolo

Modriča i Sloga za opstanak

Utakmice 24.kola donose nekoliko mečava koji bi mogli da riješe sudbinu nekih  od timova koji se bore za opstanak. 

Sloga u Doboju dočekuje već otpisani Borac i mora da osvoji sva tri boda. Sve drugo dovelo bi ih u tešku poziciju. 

Modriča je  na ispitu u Gradišci kod Kozare i nekadašnji prvak Bih mora da igra na pobjedu,  jer samo tri boda ih ostavljaju u trci za opstanak. 

Kad je riječ o naslovu prvaka, sve ključeve u svojim rukama drži Drina kojoj su u preostakla tri kola potrebna još  tri boda kako bi i teoretski osvojili naslov i plasirali se u Premijer ligu. 

Obzirom  da gostuju kod otpisanog Rudara u Ugljeviku bi mogli da otvore šampionski  šampanjac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Parovi 24.kola, subota 16,30 sati: Sloga – Borac, Sloboda (MG) – Sloboda (NG), Sutjeska – Podrinje, Napredak – Drina HE, Rudar – Drina (Z), Mladost – Proleter,  Kozara – Modriča.

Tabela: Drina (Z) 46, Podrinje 40, Drina HE 39, Sloboda (MG) 37, Kozara 36,  Sloboda (NG) 35, Mladost 33, Napredak 32, Sutjeska 32, Proleter 31, Sloga 29,  Modriča 26, Borac 20, Rudar 11.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.