YouTuber pred SP pozvao arapske zemlje: Kad mogu ovakve kapitenske trake vi nosite boje Palestine

Javni poziv arapskim reprezentacijama

YouTuber pred SP pozvao arapske zemlje: Kad mogu ovakve kapitenske trake vi nosite boje Palestine

Midhat Šljivak

YouTuber Mohamed Adnan pozvao je arapske zemlje koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu da nose kapitenske trake u bojama zastave Palestine.

Adnan je javno odlučio pozvati rukovodstva nacionalnih saveza ovih zemalja i zatražio je da kapiteni Katara, Saudijske Arabije, Maroka i Tunisa, nose kapitenske trake u bojama palestinske zastave.

Ovaj YouTuber smatra da bi na ovaj način arapske zemlje iskazale podršku palestinskom narodu pred čitavim svijetom, kao što to Poljska radi prema Ukrajini.

Tako će tokom Mundijala u Kataru kapiten Poljske Robert Lewandowski nositi traku u bojama Ukrajine kao znak podrške ovoj zemlji koju je napala susjedna Rusija.

Njemu je traku u bojama ukrajinske zastave predao legendarni Andriy Shevchenko i Poljaci će na ovaj način još jednom pokazati da čvrsto stoje uz ovu zemlju.

Mohamed Adnan je naveo i primjer Kevina de Bruynea koji nosi kapitensku traku u bojama LGBT populacije u Manchester Cityju, neke reprezentacije će ih nositi u Kataru i da ne bi trebalo da bude nikakvih zabrana ako bi odabrali boje Palestine.

Oglasi

Teško je međutim vjerovati da će ove zemlje pristati da pruže podršku Palestini na fudbalskom terenu, posebno na Svjetskom prvenstvu.

Palestinci od bogatih arapskih zemalja gotovo i da nemaju podrške. Prepušteni su sami sebi i trud ovog YouTubera vjerovatno je uzaludan.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegovu ideju su međutim podržali mnogi. Smatraju da i Palestina treba dobiti podršku kao Ukrajina i da je tu mnogo gore stanje nego što je na ukrajinskim frontovima.

Odluka će biti samo na njima. Inicijativa je pokrenuta, a hoće li biti usvojena, ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

irnes44
Ispravnooo
2 0
Jakako
Mislim da treba zabraniti svaki vid obilježava *****luka! Ljude treba pomoći protiv toga a ne ih podržavati u tom gadluku.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi