Sudija gledao VAR na mobitelu navijača - Više to nikad neće napraviti
Nevjerovatna scena viđena je u drugom razredu egipatskog fudbala (Foto: Screenshot)

Stigla kazna

Sudija gledao VAR na mobitelu navijača - Više to nikad neće napraviti

M. Šljivak

Egipatski sudija Mohamed Farouk suspendovan je od strane Fudbalskog saveza Egipta nakon što je iskoristio mobitel navijača kako bi poništio pogodak drugoligaške utakmice između Sueza i Al Nasra.

Sudija Mohamed Farouk suspendovan je nakon što je u utakmici druge lige ove zemlje između Sueza i Al Nasra koristio mobitel navijača kako bi poništio pogodak gostima.

VAR u drugom razredu egipatskog fudbala ne postoji. Farouk je međutim kao pomoć iskoristio mobitel kojim je navijač snimao utakmicu i zatim je poništio izjednačujući gol gostujućeg tima nakon protesta domaćih igrača.

On je na mobitelu vidio igranje rukom. Odlučio je poništiti gol, a zbog toga je na kraju i suspendovan.

"Šef sudijske komisije Vitor Pereira odlučio je suspendovati kompletnu sudijsku ekipu na neodređeno vrijeme", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Egipta i dodaje se.

Oglasi

"Komitet za sudije odlučio je istražiti incident u kojem je sudija Mohamed Farouk iskoristio mobilni telefon kako bi pogledao kompletnu situaciju".

Suez je na kraju iz ove situacije profitirao. Postigli su i treći pogodak u ovom meču čija je nadoknada trajala 15 minuta i slavili su pobjedu od 3:1.

[twitter]https://twitter.com/alkass_digital/status/1637076888664276993[/twitter]

Farouk nije mirno napustio teren. Policija ga je štitila od igrača i stručnog štaba Al Nasra koji su odlučili da mu kažu određene stvari u lice.

Ovaj sudija je prekršio brojna pravila. To će ga na kraju koštati i vjerovatno je završio sa suđenjem za ovu sezonu.

Ovakve scene na fudbalskim terenima, posebno u ligama van Evrope, postale su česte. Dosta je zanimljivih situacija koje se dešavaju i ponekad je sve veoma simpatično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi