Mohamed Salah najbolji igrač Afrike za 2017. godinu

Po izboru BBC-a

Mohamed Salah najbolji igrač Afrike za 2017. godinu

Ugledni britanski BBC tradicionalno bira najboljeg afričkog fudbalera svake godine, a za 2017. je laskava titula pripala Mohamedu Salahu.

Sjajni egipatski fudbaler iza sebe ima godinu iz snova. Prvo je igrao sjajno za Romu, potom napravio transfer u Liverpool i trenutno je prvi strijelac Premier lige sa 13 golova, a u međuvremenu je postao i nacionalni heroj jer je odveo Egipat na Svjetsko prvenstvo.

U izboru za najboljeg afričkog igrača godine Salah je trijumfovao ispred Aubameyanga, Nabyja Keite, Manea i Mosesa.

Za Salaha je ovo prva ovakva nagrada u životu, a prošle godine je ona otišla u ruke Riyada Mahreza. Prethodno su je osvajali velikani kao što su Yaya Toure, Didier Drogba, Emmanuel Adebayor, Jay-Jay Okocha, El Hadji Diouf, Samuel Kuffour...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi