Salahov eurogol i Lovrenova nepromišljenost za remi na Anfieldu
Veliki derbi donio je mnogo uzbuđenja, dva gola i sve ono što karakteriše jedan duel gradskih rivala.

Zanimljiv Merseyside Derby

Salahov eurogol i Lovrenova nepromišljenost za remi na Anfieldu

Danas je na Anfieldu odigran veliki Merseyside Derby u kojem su Liverpool i Everton remizirali odigravši 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, ali je publika na Anfieldu vidjela jedan sjajan gol. Igrao se 42. minut kada je Mohamed Salah nakon prodora majstorski pogodio suprotni ugao i donio Liverpoolu prednost od 1:0.

Za Salaha je to bio 13. gol u ovoj sezoni Premier lige kojim je pretekao Kanea i ponovo zasjeo na prvo mjesto na tabeli liste strijelaca.

Liverpool je krajem prvog poluvremena imao stopostotnu šansu za drugi gol. U prvoj minuti sudijske nadoknade, Mane je bio sebičan i šutirao je pored gola iako je na suprotnoj strani imao dvojicu slobodnih saigrača.

Liverpool je bio bolji tim na terenu i stvarao je više prilika, ali u 70. minuti je uslijedio hladan tuš za domaće. Dejan Lovren je napravio glupost i odgurnuo Calvert-Lewina, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Rooney, koji je pogodio za 1:1 i osigurao svom timu jedan bod.

Do kraja utakmice su domaći pokušali doći do pobjede, ali bezuspješno. Ostalo je 1:1 pa je Liverpool sada ponovo četvrti na tabeli sa 30 bodova, dok je Everton nastavio seriju pozitivnih rezultata. Karamele zauzimaju 10. mjesto sa 19 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi