"Mohamed Salah nije najbolji igrač kojeg je Basel imao već je to Granit Xhaka"

Vogel impresioniran

"Mohamed Salah nije najbolji igrač kojeg je Basel imao već je to Granit Xhaka"

E. Čaušević

Basel je prethodnih godina postao klub koji redovno "izbacuje" odlične fudbalere iz svoje akademije.

Švicarski klub gotovo redovno igra Ligu prvaka, a to je prilika za mlade igrače ovog kluba da steknu veliko iskustvo. Basel je prethodnih godina u svojim redovima imao nekoliko vrhunskih igrača, a naravno tu se izdvaja Mohamed Salah.

Naravno, pored Salaha izdvajaju se tu još mnogi igrači koji su nakon Basela ostvarili velike transfere. Bivši trener ovog kluba Heiko Vogel imao je priliku da prati razvoj ovih igrača, a jedan od njih posebno ga je oduševio.

Mnogi bi pomislili da je to sigurno Salah, ali se varaju. Vogel je poručio da ga je najviše oduševio Granit Xhaka za kojeg on vjeruje da je najbolji igrač kojeg je Basel imao iako su tu u generaciji bili još Salah i Xherdan Shaqiri.

"Granit Xhaka je najbolji igrač kojeg je Basel ima. On me impresionirao iako smo tu u ekipi imali Salaha, Shaqirija ili Doumbiju. Xhaka je bio ključni igrač i veoma mlad je došao u prvi tim,. Za mene je on najbolji igrač kojeg je Basel imao i tačka. On je rođeni lider i to je dokazao milion puta. I Salah je bio impresivan, ali na neki drugi način", rekao je Vogel.

Top Komentari

_arsenal_
Kriticna tacka Arsenala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi