"Xhaka je tada trebao otići za Englesku, ali se predomislio jer je znao da to nije veliki klub"

Dvije godine kasnije otišao u Arsenal

"Xhaka je tada trebao otići za Englesku, ali se predomislio jer je znao da to nije veliki klub"

E. Čaušević

Švicarski reprezentativac Granit Xhaka u Arsenal je stigao na ljeto 2016. godine iz Borussije Monchengladbach.

Xhaka je od dolaska u londonski klub postao standardni član prve postave iako nije baš oduševio svojim partijama. No, izjavio je da u Englesku trebao doći dvije godine ranije, ali se to nije desilo.

Naime, Xhaka je 2014. godine bio na korak od dolaska u Stoke City na posudbu. Tada je sve bilo dogovoreno, ali u posljednjem trenutku se Xhaka predomislio i ostao je u Gladbachu.

Sportski direktor njemačkog kluba Max Eberl je razgovarao s Xhakom prije odlaska za Englesku i upozorio ga da to i nije baš pametan potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu tada da odlazak u Stoke nije dobar potez i da time gubi šansu da zaigra za neki bolji klub. Jasno sam mu rekao da ako ode u Stoke nikada neće zaigrati za neki veći klub. On me poslušao iako je sve bilo dogovoreno za posudbu i ostao je u klubu još dvije godine i onda je došla ponuda Arsenala. Pokazalo se da je to bio veoma dobar potez", rekao je Eberl.

Xhaka je u dresu njemačkog kluba odigrao 140 utakmica, a nakon četiri sezone otišao je u Arsenal za 30 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
Samo ponovo je pogrijesio, i nije dosao u VELIKI KLUB...dosao je u klub iz VRHA Engleske lige..
5 0
edinho
Opet nam Gazija(CMAR) malo nick mijenjao.....hahahah koji retard sunce ti poljubim
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi