Opljačkana Salahova kuća, lopovi su se pošteno obrukali

Neuspješna operacija

Opljačkana Salahova kuća, lopovi su se pošteno obrukali

E. Škorić

Najbolji igrač Liverpoola, Mohamed Salah, imao je neugodnu situaciju, pošto je njegova kuća u Kairu opljačkana.

Mohamed Salah bio je jedan od Liverpoolovih heroja u 26. kolu Premier lige protiv Manchester Uniteda. Postigao je dva pogotka i upisao dvije asistencije te pridonio pobjedi 7:0. Ovi golovi učinili su Egipćanina najuspješnijim igračem Redsa u povijesti Premier lige. Nažalost, sada se u životu nogometaša dogodila manje radosna situacija.

Prema pisanju portala Goal.com, opljačkana je njegova porodična kuća u Kairu. Njegova sestrična je prijavila krađu, jer je uočila da su prozori na kući bili otvoreni.

Egipatska policija stigla je na mjesto događaja i otkrila da je ukradeno nekoliko električnih uređaja, a i TV antena. Nije jasno kakav je bio njihov plan, ali čini se da su nezadovoljni napustili prostorije.

Pljačkaši su čak pokušali ukrasti plinsku bocu, koja se pokazala preteškom i pronađena je u vrtu. Policija je o ovom slučaju pokrenula istragu.

Ovo nije prvi takav incident, pošto je 2020. godine lopov također opljačako njegovu porodičnu kuću.

Egipćaninova reakcija bila je iznenađujuća. Spriječio je porodicu da podigne optužnicu i dao je pljačkašu novac kako bi mogao ponovo sastaviti svoj život. Osim toga, napadač mu je pomogao pronaći posao.

Najveća zvijezda Egipta za Liverpool igra od jula 2017. godine. Ove je sezone upisao 26 ligaških nastupa, postigao 11 golova i upisao sedam asistencija. Ukupno ima već 178 golova i 74 zadnja dodavanja u bojama kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je trenutno 6. na tabeli Premier lige sa 42 boda. Vodi Arsenal (66 bodova) ispred Manchester Cityja (61 bod) i Manchester Uniteda (50 bodova).

Neočekivano je Salahova ekipa u nedjelju poražena od Bournemoutha sa 1:0, a Salah se "proslavio" katastrofalno izvedenim penalom. Mogao je donijeti barem bod gostima, ali je promašio cijeli gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije