Salah i još dvije zvijezde zadaju ozbiljne glavobolje Kloppu pred veliku utakmicu Liverpoola
Salah neće igrati finale EFL Cupa?

Nije sve bajno

Salah i još dvije zvijezde zadaju ozbiljne glavobolje Kloppu pred veliku utakmicu Liverpoola

E. Ganibegović

Sutra Liverpool igra utakmicu za osvajanje trofeja. Međutim, Egipćanin Mohamed Salah zadaje ozbiljne probleme Jurgenu Kloppu.

Sutra se od 17 sati na Wembleyju igra finale engleskog EFL Cupa. Sastat će se Chelsea i Liverpool.

Utakmicu će propustiti veliki broj igrača, kako kod jednog tako i kod drugog tima. Tako kod Chelseaja neće igrati Silva, Lavia, James, Fofana, Cucurella, Chukwuemeka, Badiashile i Ugochukwu.

Kod Liverpoola definitivno neće biti Alissona, Bajčetića, Jote, Jonesa, Matipa, Thiaga i Arnolda, a pod upitnikom su još tri igrača.

Szoboszlai, Nunez i Salah su tri igrača za koja Klopp nije siguran da li će sutra moći igrati protiv Plavaca.

"Moramo vidjeti šta ćemo učiniti sa Dominikom Soboszlaijem, Darwinom i Mohamedom Salahom. Vidjet ćemo da li mogu da budu spremni. Da budem iskren, to bi bilo sjajno", rekao je Pep Lijnders, pomoćnik Jurgena Kloppa.

Oglasi

Jurgen Klopp bježi od uloge favorita protiv Chelseaja

Iako je nedavno Liverpool lako izašao na kraj s Chelseajem u Premier ligi, Jurgen Klopp ne vjeruje da su Redsi favoriti.

"Hoćemo li biti veliki favoriti? Naravno da ne. Od kada smo zadnji put igrali sa Chelseajem, oni su napredovali i bit će teško.

Ne znam čak ni da li se mogu osloniti na igrače koje sam koristio protiv Lutona. Situacija nije sjajna, nikako. Predstoji mnogo super važnih utakmica", rekao je Klopp.

Podsjetimo, Liverpool je slavio protiv Chelseaja ne penale u finalu FA Cupa 2022. godine. Ove sezone Redsi su u trci za još tri trofeja - FA Cup, Premiership i Evropsku ligu gdje su jučer za protivnika u osmini finala izvukli prašku Spartu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije