Nevjerovatne scene na press konferenciji: Xabi Alonso je 'hiljadu puta' odgovorio na isto pitanje
Čovjek je ostao u nevjerici

Sve je interesovalo samo jedno - Bayern

Nevjerovatne scene na press konferenciji: Xabi Alonso je 'hiljadu puta' odgovorio na isto pitanje

M. Šljivak

Xabi Alonso danas je doslovno bombardovan pitanjima novinara na press konferenciji Bayera iz Leverkusena. Čovjek je hiljadu puta morao odgovarati na pitanje o svojoj budućnosti.

Trener Bayera iz Leverkusena Xabi Alonso danas nije imao mira od njemačkih novinara. Postavili su mu brojna pitanja o budućnosti, a on nije imao reći ništa novo, pa je press konferenciju počeo sam.

"Možda ćete imati pitanja o mojoj budućnost, ali izvnite, nemam ništa reći ništa novo", rekao je Alonso, a zatim je pravo bombardovanje pitanjima o Bayernu.

"Meni ne predstavlja nikakav problem što se moje ime povezuje s drugim klubovima. Meni je bitno da je moj tim trenutno u jako dobroj poziciji i tako želim da ostane".

Na pitanje da li to znači da će ostati trener Bayera iz Leverkusena i naredne godine novinari su dobili odgovor: "Da, pretpostavljam da je tako."

Oglasi

Bayern je znao često ometati rivale pričama o kupovini njihovih najboljih igrača. Xabija navodi da on preuzima tim iz Minhena neće zbuniti.

"Ja to tako ne vidim. Kažem vam, nije mi problem. Ništa nas ne ometa i potpuno smo fokusirani na utakmicu koja je pred nama", rekao je Alonso i zatim je još jednom odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti.

"Trenutno sam trener Bayera i izvjesno je da će tako u ostati. Rekao sam već, nemam vam ništa novo reći. Vidjet ćemo šta će se desiti. Znam da je normalno što pitate takva pitanja, ali nije pravi trenutak za to".

Nisu njemački novinari odustajali. Naredno pitanje je bilo je li ga Bayern zvao.

"Još ću jednom ponoviti. Nemam ništa novo reći", poručio je Xabi Alonso.

Oglasi

Liverpool konkurencija Bayernu

Xabi Alonso nije direktno razgovarao s bilo kojim klubom i sva komunikacija ide preko njegovog agenta.

Liverpool i Bayern su timovi koji se bore za njegov potpis. Sky Germany tvrdi je trenutno malo bliži Minhenu.

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu", navodi Sky.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Xabi Alonso će do kraja sezone sasvim sigurno biti pod velikim pritiskom medija. Pitanja će se iz sedmice u sedmicu ponavljati sve dok nešto ne bude konkretno rečeno.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1691306571
Šta je sa ovim mrziteljem Bayerna, de vidite da se ublehašu nije sta desilo? Ruzno je da covjek ne vidi svaki dan kakav se sve spermic izborio da se uhvati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi