"Moj tim ima volju prvaka"

Joachim Low prezadovoljan igrom svojih igrača

"Moj tim ima volju prvaka"

Nakon velike pobjede u četvrtfinalu SP-a protiv Argentine sa 4:0 njemački selektor Joachim Low nije krio oduševljenje pobjedom i igrom svojih igrača.

„Kako smo igrali u drugom poluvremenu, to je prvoklasno. Ovaj tim je pokazao volju prvaka. Užitak ove pobjede je nezamisliv“, rekao je odmah nakon utakmice Joachim Low, čovjek koji je od mlade Njemačke napravio sjajnu reprezentaciju koja je u dvije utakmice protiv Engleske i Argentine postigla čak osam golova.

Low je svjestan da njega i njegove momke očekuju još dvije teške utakmice, ali nakon ovih sjajnih igara ni on ne bježi od naslova prvaka. U srijedu Elf očekuje utakmica polufinala protiv Španije ili Paragvaja, zavisno od pobjednika večerašnjeg duela ove dvije selekcije.

„Došli smo među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, ali ima još dosta stvari da se odradi. Pred nama su dvije veoma teške utakmice, ali sve je u našim rukama. Idemo da napravimo sjajne stvari ovdje“, najavio je pohod na vrh svijeta Joachim Low.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.