"Moje nije da ocjenjujem da li bih imao mjesta u sadašnjem Želji"

Sadiković pružio sjajnu partiju u današnjem remiju

"Moje nije da ocjenjujem da li bih imao mjesta u sadašnjem Želji"

S. Mlaćo

Mladost je danas protiv Željezničara remizirala 2:2, a jedan od najzapaženijih u timu iz Doboj a kod Kaknja bio je Damir Sadiković. Sadiković je pružio sjajnu partiju, dirigovao veznim redom, te na kraju sa svojim saigračima zaradio velike ovacije navijača.

Sadiković je jedan period svoje karijere proveo upravo Grbavici, gdje su treneri po njegovom povratku iz Slovenije procijenili da nema kvalitete da ostane član Željezničara. Danas je siguran imao poseban motiv, ali svom bivšem klubu i pored toga je poželio sve najbolje.

Na početku razgovora za SportSport.ba prokomentarisao je sam susret.

"Zadovoljan sam. Da nam je neko ponudio bod prije utakmice, sigurno je da bismo ga prihvatili. Vodili smo dva puta, dali smo maksimum, ali manjak koncentracije pri ta dva centaršuta nas je koštao pobjede. Šta je tu je, okrećemo se već narednom meču", kaže Sadiković.

Mladost igra kao prepoređena kada je na klupu umjesto Nermina Šabića stigao Adnan Zildžović.

"Igrali smo mi i ranije dosta dobro, ali problem je bila realizacija. Odrazilo se to na bodovni saldo, sada smo popravili realizaciju i sve je drugačije".

Nije ga Željezničar očarao, kao što ni navijači tima sa Grbavice nisu bili zadovoljni nakon meča.

"Mogli smo ih dotući, jer i kod našeg vodstva 2:1, oni nisu imali neke šanse ili incijativu. Nepažnja nas je koštala, a na kraju smo mogli izgubiti sve".

Na Grbavicu su procijenili da nema kvalitet za njihov tim, a on je danas pokazao da bi sigurno imao mjestu u sadašnjem Željezničaru.

"U Želji sam bio četiri godine, ali sada sam član Mladosti i fokusiram sam samo na Mladost. Sretan sam i zadovoljan, igramo sve bolje i bolje, te me to raduje. Željo je i dalje moj tim, pratim ih kada mogu. Mislim da će im trebati dosta vremena do dođu do igre koju preferira Milomir Odović".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi navijači Plavih su ga danas poželjeli u svom timu umjesto možda skupocjenog Arežine i Vranješa koji par zadnjih utakmica i nisu u kombinaciji.

"Željo ima kvalitetan vezni red. Neki ljudi su tada rekli da za mene nema mjesta, a moje nije da ocjenjujem da li bih sada imao mjesta ili ne", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba vezista Damir Sadiković.

Top Komentari

Plavi orkestar
Kako je Dado danas odigrao sigurno je da bi imao mjesta.A opet nije da nije imao prilike tu kvalitetu u Zelji pokazati a nije je pokazao sem nekoliko dobro odigranih utakmica.Svi se u Zidanea pretvore,iz nekog inata,kad igraju protiv bivših klubova.
11 0
mlacenica1
Momak je bio zrtva Grandeove transfer politike sa FIFA soccer managera. Nije bilo mjesta za Željino dijete, valjalo je otvoriti prostor za niz talenata koje je pronasao multitalentovani Mini Mi.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti