"Moji saigrači su heroji, klub smo od gašenja doveli do borbe za titulu"

Kapiten OFK Gradina Dino Andrić

"Moji saigrači su heroji, klub smo od gašenja doveli do borbe za titulu"

Samir Mlaćo

Zanimljivo će u danima vikenda biti na terenima Druge lige FBiH grupa Sjever. Derbi se igra u Srebreniku gdje će snage odmjeriti stari rivali Gradina i Budućnost.

Gradina se trenutno nalazi na drugom mjestu sa deset bodova zaostatka upravo za vodećom Budućnosti.

"Pred nama se nalazi susret dva kluba koja po historiji i tradiciji sigurno zaslužuju mjesto u višem rangu bh. fudbala. U goste nam stižu sportski prijatelji i stari rival iz Banovića, odnosno ekipa koja još uvijek nema poraza. Međutim, mi se nećemo puno ostvrtati na protivnika, nego ćemo se okrenuti našoj igri zahvaljujući kojoj smo pokazali da svakog možemo pobijediti kako kući tako i na strani. U nastavak prvensva smo ušli rasterećeno sa mladom ekipom, koja je već od ranije bila uigrana, a to govori i pogdatak da smo u proteklih devet utakmica upisali sedam pobjeda. Vjerujem u svoje saigrače i ako budemo na pravom nivou kao do sada, ne sumnjam da će rezultat izostati", kazao je za SportSport.ba kapiten OFK Gradina Dino Andrić.

Mnogo 'repova' povlačilo se nakon meča ova dva kluba u prvom dijelu sezone, ali u Srebreniku ne žele se puno vraćati u prošlost.

"Utakmica iz Banovića mi je ostala u sjećanju po velikoj borbi i časnoj fudbalskoj igri svih fudbalera u plavim dresovima, kao i velikoj podršci naših navijača. Svi koji su prisustvovali tom susretu mogli su se uvjeriti u pomenuto, a sa naše strane će tako biti i ovaj put. Na ostale stvari se ne želimo osvrtati, mi smo odradili sve kako bi osvjetlali obraz našeg kluba i pružili onog zbog čega navijači i dolaze na stadion, a to je fudbal.To je fudbal i nadam se da smo u tome i uspjeli".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Gradini već odavno vlada teška situacija u klubu, ali i pored toga klub se nalazi na drugom mjestu tablice.

"Prije svega želim istaći da je javnost u Srebreniku i državi bila upoznata sa velikim problemima našeg kluba na ljeto, pred sami start prvenstva. Klub se našao u možda najtežoj situaciji od kada postoji, a svi fudbaleri koji su od tada pa sve do danas nosili plavi dres su heroji i mogu biti ponosni jer su od doslovno preživljavanja za opstanak kluba doveli Gradinu u borbu za titulu i povratak tamo gdje i pripada. Mi ćemo se do kraja boriti da osvojimo što više bodova i u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu, bez ikakvih kalkulacija. Igramo za sebe, odnosno naš klub i naš grad, a vjerujem da će svi igrači u subotu ponovo pružiti svoj maksimum. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača koji su uz nas bili od samog početka kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama, na kraju zajedno slaviti pobjedu", dodao je za kraj razgovora Andrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi