Mojović: Pobjeda protiv Željezničara je bila imperativ za nas

Junak pobjede Sutjeske nad Željezničarom

Mojović: Pobjeda protiv Željezničara je bila imperativ za nas

S. Mlaćo

Jučer su u Prvoj ligi Republike Srpske odigrana četiri zaostala susreta 18. kola, a Sutjeska je u Foči upisala tri važna boda protiv Željezničar Sport Teama (1:0). 

Junak pobjede bio je Nikola Mojović koji je u desetoj minuti zatresao mrežu iskusnog Asmira Avdukića.

"Veoma teška utakmica je iza nas, prava prvenstvena. Nama je pobjeda bila imperativ, dok je Željezničar igrao rasterećeno. To je mlada, ali veoma dobra ekipa sa par odličnih pojedinaca. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili dosta bolji rival, dok smo drugo poluvrijeme rivalu svjesno prepustili incijativu i znalački sačuvali vodstvo", kazao je Mojović za SportSport.ba te dodao.

"Drago mi je da sam baš ja bio junak, međutim u prvom planu je pobjeda ekipe, jer je to najbitnije".

U narednom kolu Sutjeska će u goste Kozari koja je u prva dva kola drugog dijela sezone upisala četiri pobjeda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Sada idemo Kozari koja je odlična ekipa, pojačali su se, a poznajemo većinu tih igrača. Idemo da se nadigravamo i dođemo do pozitivnog rezultata. Za nas bi sve osim poraza bio uspjeh", kazao je kapiten i najbolji igrač Sutjeske Nikola Mojović.

Sutjeska se trenutno nalazi na devetom mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi