Mojsovski: Protiv Irana nema opuštanja

Makedonci moraju opravdati status favorita

Mojsovski: Protiv Irana nema opuštanja

Makedonci su odradili strašno važan posao na startu turnira. Uzeli su bodove Tunižanima, danas igraju sa Iranom, imaju idealnu priliku da u prve dvije utakmice osvoje maksimalan broj bodova. Makedoncima su krenuli silovito, protivnika su slomili vrlo brzo, za razliku od njih njihovi današnji protivnici Iranci su pali na otvaranju drugog poluvremena.

Kiro Lazarov je očekivano bio u svom elementu, deset golova, pet sa linije sedam metara. Manaskov nije promašio niti jednu loptu (6/6), baš kao i Stoilov, odnosno Georgievski (3/3), Ristovski je imao 14 odbrana.

"Teško se mogu sjetiti kada smo igrali ovako dobro u napadu, kao što je to bio slučaj protiv Tunisa. Malo sam ostao iznenađen slabom igrom Tunisa, ali isto tako mi smo odigrali skoro bez izgubljene lopte. Moramo ovako nastaviti jer mislim da imamo generaciju koja je spreman za jedan dobar rezultat. Protiv Irana moramo isto tako zaigrati od prve minute, ne smijemo podcijeniti protivnika. Čini mi se da se to dogodilo reprezentaciji BiH na početku utakmice" kaže jedan od najiskusnijih Makedonaca Naumče Mojsovski.

Iranci vjerovatno niti sami nisu očekivali da će nakon prvog poluvremena susreta protiv BiH imati četiri gola prednosti. U tih 30 minuta su izgledali dobro, kako u napadu, tako i u odbrani, ali ruku na srce dobrim dijelom naša odbrana nije odigrala ništa, baš kao što golmani nisu mogli povezati dvije odbrane. U napadu smo izgubili neke lopte, malo i razbranili njihove golmane, ali drugo poluvrijeme je pokazalo kako Iran i nije baš tako strašan. Jer za deset minuta stvari su došle na svoje mjesto.

"Tražio sam od igrača da izdrže tih prvih deset minuta drugog poluvremena nismo usjeli. Danas će biti jednako teško protiv Makedonije koja je pokazala svoje prvao lice protiv Tunisa. Probat ćemo iznenaditi iako realno, bit će teško" svjestan je selektor Irana Bortu Maček.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti