Momci, šta vi igrate? I dalje najkreativniji igrač klub napustio prije više od dvije godine

West Ham dugo neće imati igrača kao što je Payet

Momci, šta vi igrate? I dalje najkreativniji igrač klub napustio prije više od dvije godine

West Ham u svojim redovima nema previše kreativaca i fudbalskim majstora. Izuzetak je Argentinac Manuel Lanzini, ali ni on nije ni do koljena nekadašnjem Čekićaru Dimitriju Payetu.

Fudbalske kvalitete Dimitrija Payeta su dobro poznate svima. Francuz je majstor starog kova, igrač kakvih je sve manje i kojeg će navijači West Hama zauvijek pamtiti.

Payet je u West Ham stigao na ljeto 2015. godine, igrao sjajno, namještao i postigao golove, ali mu je ubrzo sve dosadilo pa se u januaru 2017. vratio u Marseille.

Nakon sjajne prošle, ove sezone Payet ne igra najbolje u Marseilleu, ali dok je igrao bilo ga je uživanje gledati.

Vratimo se, međutim, na West Ham. Naime, Dimitri Payet je gledano od početka sezone 2015/2016 i dalje najkreativiniji fudbaler West Hama. Francuz je igrač West Hama koji je od 2015. do danas stvorio najviše šansi za gol - 193.

Iako je West Ham napustio prije više od dvije godine, biće potrebno još vremena da ga neko prestigne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi na listi igrača sa najviše stvorenih šansi od 2015. je Manuel Lanzini sa 131 kreiranom izglednom prilikom, Arron Cresswell ih je stvorio 108, a Mark Noble 107.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti