Momci za pakleni ritam od 40 minuta!

Pred početak EP u Sarajevu

Momci za pakleni ritam od 40 minuta!

Danas će u Sarajevu početi Evropsko prvenstvo u košarci (divizija B) u kojem će reprezentacija BiH imati svoju premijeru na ovakvom jednom takmičenju.

Prva utakmica na ovom šampionatu našu selekciju očekuje već danas kada će se snage odmjeriti sa Islandom (21:15 sati). Prelazak u A diviziju će izboriti selekcije koje se ujedno sastanu u finalu šampionata.

Kada govorimo o našoj selekciji onda je od velike važnosti da budemo među prva dva tima u grupi kako bi smo se plasirali u narednu fazu takmičenja.To bi bila grupa u kojoj bi najvjerovatnije igrali protiv Češke i Velike Britanije. Sa sobom bi nosili bodove osvojene samo protiv tima koji sa nama prelazi u drugi krug. Polufinala će igrati prva dva tima iz te dvije novoformirane grupe.

U vrijeme kada nam finalnu seriju bh šampionata igraju igrači koji ne mogu ili ne žele nastupati za naše najbolje vrste, u vrijeme kada konstantno plaćemo zbog nedostatka minuta u igri za naše mlade snage i kada je glavna tema za naše sportske novinare, dugogodišnja tema! Jedan Preldžic (baš kao da na njemu i počinje i završava naša košarka) zaista treba pogledati ovaj naš tim.

Jer, momci su to koji "skaču na glavu" za svakom loptom, iako recimo vode 20 razlike. Grupa sportista je to koji odišu zajedništvom i koje krasi velika timska igra. Kao nijedna naša ekipa su nabijeni snagom pa im niti presing od 40 minuta nije problem. To su naši talenti koji su po ovoj vrućini (samo 25 dana priprema, najmanje od svih učesnika) trenirali i po 5 sati dnevno.

Zaista je velika privilegija imati ali i gledati u jednoj našoj selekciji šampiona Hrvatske Halilovića koji je mogao licitirati sa pozivima i od strane Kisića ali i onim koji je upućen od selektora A-tima Sabita Hadžića. Vrijedi pogledati i mladog Rikala koji je 94' godište i koji je u utakmicama protiv Srbije i Crne Gore odlično parirao igračima koji već imaju prvoligaškog iskustva. Vrabac za kojeg je zainteresovana Lottomatica, Bulić iz Slobode, Begagić iz Čelika, Sladoje iz Sutjeske, te Mujić (Spars), Buza (Bosna), kao i Lončar i Ivić iz Borca, uz Gajića iz Jacksonvillea, sve su to imena koja zaslužuju našu pažnju ali i podršku.

Za nadati se da će na ovom takmičenju ponoviti one partiture kakve su prikazivali u utakmicama u Sarajevu. Ako tako bude, borbenosti će biti na pretek, onda niti dobar rezultat neće biti neuhvatljiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti