Momir Ilić: Mi smo favoriti u Skenderiji
Momir Ilić najveća opasnost našem timu

Momir Ilić uvjeren u pobjedu Srbije

Momir Ilić: Mi smo favoriti u Skenderiji

Adnan Beganović

Veliko interesovanje pred nastupajuće mečeve naše rukometne reprezentacije sa Srbijom zahvatilo je i naše istočne susjede. Svaki dan u medijima susjedne države lagano se napumpava atmosfera, a srbijanski rukometni reprezentativci ne silaze na naslovnih stranica. 

Momir Ilić, lijevi bek srbijanske reprezentacije i Gumersbacha, kojeg sa dosta uspjeha vodi naš Sead Hasanefendić, u izjavi za srbijanski rukometni portal "balkanhandball" izrazio je veliki optimizam i nadu u pobjedu u duelu sa našom reprezentacijom.

"Nikada nisam igrao u Skenderiji, ali čuo sam da je jako dobra atmosfera i ambijent, gdje navijači prave jak pritisak na gostujuću ekipu. Mislim da imamo velike šanse. U svakom slučaju mi smo favoriti, ali i oni su jako dobra ekipa. Imaju dosta dobrih internacionalaca, poput Tahirovića, koji brani jako dobro u Gopingenu, Mirsada Terzića, pivotmena Toromanovića, Harmandića... Dobra je to ekipa, dugo godina su zajedno i na njihovom terenu biće jako neugodno. Mi moramo osvojiti u svakom slučaju bodove u Sarajevu. Bilo bi važno osvojiti barem tri boda. Sa sva četiri, Austrija je mnogo bliže", rekao je Ilić za balkanhandball.

Momir Ilić sigurno će biti najveća opasnost našoj reprezentaciji, a o tome govori i podatak da je ovaj rukometaš trenutno na trećem mjestu liste strijelaca jedne od najjačih rukometnih liga u Evropi, Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.