Marseille vodio u Monacu, na kraju razbijen

Liga 1

Marseille vodio u Monacu, na kraju razbijen

E. Škorić

U derbiju 21. kola francuske Ligue 1 Monaco je s 3:1 pobijedio Marseille.

Marseille je u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, pa je večeras doživio treći uzastopni poraz i četvrtu utakmicu u nizu ne zna za pobjedu.

Mada, dobro su stvari večeras u gostima kod Monaca počele za tim Andre Villas-Boasa, pošto je u 12. minuti Nemanja Radonjić postigao gol za 0:1.

Do kraja prvog dijela bez rezultatskih promjena, no u nastavku apsolutna dominacija Kneževa.

Prvo Maripan donosi izjednačenje na početku drugog poluvremena na asistenciju Golovina koji je na poluvremenu ušao u igru. Petnaestak minuta pred kraj Golovin piše novu asistenciju, Mandanda je loše procijenio let lopte nakon ubačaja iz kornera, a Tchouameni pogađa glavom za 2:1.

Sve je okončao rezervista Stevan Jovetić, koji je u nadoknadi postavio konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je s 39 bodova na četvrtom mjestu na tabeli, dok je Marseille ostao šesti s 32 boda. Idućeg vikenda ugostit će Rennes, još jedna teška utakmica, ali u Marseilleu će učiniti sve da najzad ostvare pobjedu.

Što se Monaca tiče, petu uzastopnu pobjedu i dodatni proboj ka samom vrhu tražit će u gostujućem ogledu s Nantesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi