Monaco slavio na teškom gostovanju u Nantesu

Ligue 1

Monaco slavio na teškom gostovanju u Nantesu

Edmir Škorić

Posljednju, ujedno derbi utakmicu 14. kola francuske Ligue 1 odigrali su Nantes i Monaco, a na kraju je gost slavio s minimalnih 1:0.

Bio je to duel trećeplasirane (Monaca) i petoplasirane (Nantesa) ekipe šampionata. Neugodni Nantes je pred svojim navijačima pružio jak otpor bogatim gostima, koji su ipak osvojili čitav plijen.

Imali su gosti više od igre, veći broj prilika i uglavnom su vodili glavnu riječ. Do pobjede su stigli pogotkom Obbadija u 71. minuti. Prekrasan je to bio gol udarcem sa nekih 20-ak metara.

Monaco je sada trećeplasirani s 29 bodova, bod više ima Lille (30), dok je vodeći PSG na 34 boda. Nantes je petoplasirani s 23 boda, Marseille je na četvrtom mjestu s bodom više.

Ligue 1, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes - Monaco 0:1 (Obbadi 71)


Nantes 0-1 Monaco (Goal Mounir Obbad) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.