Monaco u gostima deklasirao St. Etienne

Francuska liga, 18. kolo:

Monaco u gostima deklasirao St. Etienne

Fudbaleri Monaca bez većih problema savladali su u gostima St. Etienne.

Tim iz Kneževine je u okviru 18. kola francuskog šampionata slavio na gostovanju kod St. Etiennea rezultatom 4:0, a da će domaći teško doći do bodova bilo je jasno već nakon nešto više od pola sata igre.

Monaco je u vodstvo već u trećoj minuti doveo Sidibe, da bi u 32. minuti na 2:0 povisio Lemar kojem je prethodno asistirao Keita.

Pri rezultatu 2:0 se ujedno i otišlo na odmor, da bi u nastavku utakmice Monaco još dva puta zatresao mrežu domaćih. U 53. minuti prednost je dodatno povisio Fabinho, a gol za konačnih 4:0 je sedam minuta kasnije postigao Keita.

U francuskom šampionatu Monaco je trenutno na drugoj poziciji sa 38 osvojenih bodova, dok je St. Etienne na 15. mjestu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 18. kolo:

St. Etienne - Monaco 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi