Monaco do rutinske pobjede, Angers bolji od Metza, Bordeaux nemoćan protiv Toulousea

Kup Francuske, osmina finala

Monaco do rutinske pobjede, Angers bolji od Metza, Bordeaux nemoćan protiv Toulousea

E. Ganibegović

Nogometaši Monaca su u osmini finala Kupa Francuske na domaćem terenu bili bolji od Caena rezultatom 2:0.

U ne tako zanimljivoj fudbalskoj predstavi ekipa iz Kneževine upisala je rutinsku pobjedu i tako prošla u narednu rundu ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme donijelo je jedan pogodak. Strijelac za domaći sastav bio je Carillo u 33. minuti, a asistencija je pripala Ronyju Lopesu. Prvi dio meča završen je minimalnim vodstvom Monaca.

Poslije odmora nastavila se ista priča. Igrači Monaca su igrali nešto konkretnije, te su u 85. minuti meča uspjeli povećati svoje vodstvo na 2:0. Mrežu gostiju zatresao je Falcao, što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Odigrana su još dva susreta u Kupu Francuske. U nešto ranijem terminu od 18:45 Toulouse je s 2:0 savladao Bordeaux. Strijelci su bili Gradel s bijele tačke i Toivonen. Dok je Angers igrao u terminu kao i Monaco, te stigao do minimalne pobjede od 1:0 protiv Metza. Jedini pogodak na utakmici djelo je Fulginija.

Kup Francuske, osmina finala:

Monaco - Caen 2:0

Angers - Metz 1:0

Toulouse - Bordeaux 2:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi