Monaco za siću potpisao prvo pojačanje

Još jedan mladi igrač u Kneževini

Monaco za siću potpisao prvo pojačanje

Francuski viceprvak Monaco angažovao je prvo pojačanje za narednu sezonu.

Klub iz Kneževine je ostao vjeran svojoj provjerenoj klupskoj politici i novac od prodaje igrača je usmjerio na nove mlade nade od kojih će Leonardo Jardim stvarati nove zvijezde.

Tako je Monaco iz Troyesa doveo 21-godišnjeg krilnog napadača Samuela Grandsira, za kojeg je izdvojio svega tri miliona eura, a borbi za njegov potpis još su bili RB Leipzig i Marseille.

Grandsir, kojem predviđaju veliku karijeru, ove sezone je u Ligue 1 odigrao 36 utakmica i pritom je postigao tri pogotka uz pet asistencija. Član je također i mlade reprezentacije Francuske.

Kada su u pitanju odlasci, za Monaco u narednoj sezoni neće nastupati Fabinho koji je prodan Liverpoolu za 40 miliona eura, te Terence Kongolo koji za 20 miliona eura odlazi u Huddersfield.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije