Monaco zbog novog crvenog kartona prokockao sigurnu pobjedu
Jardim ponovo nije mogao biti zadovoljan

Očajan start u prvenstvu izabranika Leonarda Jardima

Monaco zbog novog crvenog kartona prokockao sigurnu pobjedu

S. Pašalić

Monaco je u 3. kolu francuskog prvenstva na svom terenu dočekao Nimes i odigrao 2:2.

Nakon što su u prva dva kola poraženi sa po 3:0 od Lyona i Metza, nogometaši Monaca su željeli doći i do prve pobjede u novoj sezoni.

Izabranici Leonarda Jardima su nešto bolje otvorili meč, ali su gosti imali prvu bolju priliku u 16. minuti kada je Philippoteaux pucao, ali je lopta otišla malo pored lijeve stative.

Domaći su uzvratili u 31. minuti preko Onyekurua, ali je on također bio neprecizan. Gosti su samo minutu kasnije imali najbolju priliku, ali je Philippoteaux pogodio prečku.

Monaco je ipak u 39. minuti stigao do vodstva kada je Islam Slimani sjajno pogodio za 1:0. Šest minuta kasnije je bilo 2:0 kada je na jednu odbijenu loptu natrčao Ben Yedder i postigao gol.

Činilo se da su domaći na dobrom putu da stignu do pobjede, ali je u drugom poluvremenu došlo do velikog preokreta.

Prvo su igrači Monaca samo sebi otežali situaciju u 56. minuti kada je Jemerson zbog oštrog starta dobio crveni karton, a bio je ovo treći crveni karton u tri utakmice Kneževa.

U 70. minuti gosti su iskoristili brojčanu prednost na terenu i preko Philippoteauxa smanjili na 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dvanaest minuta kasnije Nimes je stigao i do izjednačenja kada je nakon jedne kontre Ferhat asistirao, a Denkey postigao gol.

Gosti su nakon toga pokušali doći i do sva tri boda, ali u tome nisu uspjeli pa je ostalo 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi