Monchi: Priznajem, Salaha smo prodali za premalo novca

Sportski direktor Rome se pokajao

Monchi: Priznajem, Salaha smo prodali za premalo novca

Sportski direktor Rome Monchi priznao je da se kaje zbog načina na koji je ljetos Mohamed Salah prodan u Liverpool.

Nevjerovatni Egipćanin igra fenomenalno u dresu kluba sa Anfielda, koji ga je doveo za (samo) 42 miliona eura, što je u današnjem fudbalu i više nego jeftina cijena za takvog fudbalera.

"Iskreno, nismo dobro postupili prilikom prodaje Salaha. Njegov ostanak u Romi nije bila jedna od opcija, ali smo uprkos tome mogli daleko bolje finansijski proći. Stanje na fudbalskom tržištu se drastično promijenilo, a poslije rekordnih transfera Neymara i Mbappea sve se poremetilo", poručio je Monchi.

Romi za utjehu ostaje da će na osnovu raznih bonusa zaraditi i dodatnih osam miliona eura od Liverpoola, pa će taj transfer u konačnici iznositi okruglo 50 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi