Montella: Milan je zaslužio da bude prvak

Montella: Milan je zaslužio da bude prvak

Edmir Škorić

Milan je u subotu sačuvao 0:0 na Olimpicu u Rimu i tako teoretski osigurao Scudetto, kojeg su posljednji put osvojili još 2004. godine.

Romin trener Vincenzo Montella žali za propuštenim protiv Milana, no priznaje kako su Rossoneri zaslužili da osvoje naslov talijanskog prvaka.

"Od samog početka nastojali smo igrati kvalitetnu utakmicu. Prepustili smo Milanu posjed lopte i bazirali smo se više na kontre. No, onda smo i mi preuzeli kontrolu i prava je šteta št nismo nagrađeni za svoju dobru igru, posebno u prvom poluvremenu", kazao je Montella, dodavši:

"Milan ima kvalitetne igrače, pokazao je i u ovoj utakmici da je zaslužio Scudetto".

Roma bi pobjedom bila na dobrom putu da stigne do četvrte pozicije i Lige prvaka, no sada će to biti malo teže. Do kraja su ostala još dva kola.

"Očito da naši naredni protivnici nisu kvalitetni poput Milana. No, očekujem da moji momci i te utakmice odigraju baš kao i protiv Milana. To je ono što moramo napraviti da bi došli do najboljeg rezultata", dodao je Montella.

Roma narednog vikenda gostuje Cataniji, no najprije će pokušati nadoknaditi zaostatak jednog gola protiv Intera u polufinalu Italijanskog kupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.