Montellin naredni angažman u Ligue 1?

Italijan već neko vrijeme bez posla

Montellin naredni angažman u Ligue 1?

Admin Čaušević

Italijanski trener Vincenzo Montella bi novi trenerski angažman mogao imati u Francuskoj.

Već nekoliko dana se piše o odlasku Andrea Villas-Boasa sa klupe Marseille nakon nesuglasica s klupskim rukovodstvom. Svemu je prethodio sporazumni raskid ugovora sa sportskim direktorom Andonijem Zubizarretom.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde da je portugalski trener "bivši" klub s Azurne obale uveliko traga za njegovim nasljednikom. Među kandidatima je i Vincenzo Montella.

Montella je već nekoliko mjeseci bez posla. U ovu sezonu je ušao kao trener Fiorentine, ali je klupu Viola napustio krajem decembra prošle godine poslije niza loših rezultata.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 45-godišnjak zna kako je raditi van Italije. Jedno vrijeme je bio trener Seville, međutim u Andaluziji se zadržao svega četiri mjeseca poslije 28 odrađenih utakmica. U karijeri je još trenirao Romu, Cataniju, Sampdoriju i Romu.

Osim za Montellu Marseille se još raspituje o dostupnosti Mauricija Pochettina koji je čini se krupan zalogaj za jedinog prvaka Evrope iz Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi