Montolivo: Sanjamo finale u Brazilu
Foto: EPA

Montolivo: Sanjamo finale u Brazilu

Edmir Škorić

Veznjak Milana Riccardo Montolivo sanja finale Svjetskog prvenstva s Italijom.

Italijani su favoriti iz sjene za naslov svjetkog prvaka iako će svi prije dati šansu Brazilu, Španiji, Njemačkoj, Argentini...

"Naš zajednički san je doći do finala. Moramo loviti taj san i nadmašiti sami sebe. SP je teško takmičenje sa dosta jakih ekipa, a neke su i jače od nas. No, imamo kvalitet i ako budemo igrali kao momčad onda možemo svima stvoriti probleme", izjavio je Montolivo. 

Italijani igraju u grupi D sa Engleskom, Urugvajom i Kostarikom. Montolivo smatra da je odlučujuća utakmica ona prva protiv Engleske, koja se igra 14. juna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Spremniji smo nego prije dvije godine. Imamo dodatne dvije sezone zajedno, iskusniji smo, zreliji, uigraniji... Naporno ćemo se pripremati za prvu utakmicu, koja bi mogla biti odlučujuća. Cilj nam je za početak proći grupnu fazu, a zatim ići što je dalje moguće. Teško je reći koliko možemo, ali želimo ostvariti snove", dodao je Montolivo, za kraj zaključivši:

"Svi znaju da je naša grupa prilično teška s nekim jakim ekipama. Prva utakmica može da bude prekretnica".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.