Montoya pokorio Indianapolis ponovo nakon 15 godina

U jednom trenutku je bio posljednji

Montoya pokorio Indianapolis ponovo nakon 15 godina

Juan Pablo Montoya je ponovo nakon 15 godina pokorio Indianapolis. Do druge pobjede na ovoj legendarnoj stazi Juan Pablo Montoya je stigao u nevjerovatnoj završnici kada je pretekao Willa Powera timskog kolegu iz Team Penskea.

Nekadašnji vozač Williamsa i McLarena je napravio veliki podvig s obzirom da je startao kao 15. U jednom trenutku se sudario sa Simonom de Silvestro, bolid mu je bio poprilično oštećen, ali se nije predavao. Vratio se na stazu i nastavio se probijati prema vrhu poretka. U finišu utrke žestok sudar u kojem su učestvovali Sebastian Saavedra, Jack Hawksworth i Stefano Coletti je izazvao izlazak safety cara koji je dodatno usporio utrku. Na vrhu su bili Will Power i Scott Dixon koji se našao pod velikim pritiskom Montoye nakon zelene zastavice.

Borba trojice omogučila je i Charlieu Kimbalu da im približi na četvrtom mjestu. Tri kruga prije kraja Dixon je izgubio korak, Montoya je prošao Powera dok se Kimbal našao na trećem mjestu. Kolumbijac je izdržao posljednji napad Powera i prvi je prošao ciljem. Tako je postao vozač sa najdužim razmakom između dvije pobjede. Do sada je A.J. Foyt bio rekord sa razmakom od deset godina. 

" Trka je bila teška,  Tražim prave riječi, ali ne mogu da ih nađem. Ekipa Penskea je obavila veliki dio posla. The Verizon Chevy je funkcionisao tokom cijelog dana. kada sam došao na stazu, znao sam da imam spreman bolid " rekao je nakon utrke Montoya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.