Montpellier na koljenima: Toromanović i Milas s Wislom u LP

Nadoknadili zaostatak iz prvog susreta

Montpellier na koljenima: Toromanović i Milas s Wislom u LP

A. Beganović

Wisla Plock, čije boje brane bosanskohercegovački reprezentativci Muhamed Toromanović i Ivan Milas, igrat će u rukometnoj Ligi prvaka.

Naime, u kvalifikacijama za Ligu prvaka Wisla je u dvomeču bila bolja od Montpelliera. U prvom susretu francuska momčad je slavila 29:27, da bi danas Wisla na domaćem terenu upisala pobjedu rezultatom 28:23, što joj je bilo dovoljno za plasman u Ligu prvaka.

U današnjem meču najefikasniji kod Wisle bili su Ghionea sa osam, te Nikčević sa šest pogodaka, dok je Toromanović dodao tri, a Milas jedan. S druge strane, kod Montpelliera su najefikasniji bili Guigou sa pet, te Gajić i Kavtičnik sa po četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.