Montpellier očajan,  Guingamp siguran

Ligue 1, šesto kolo

Montpellier očajan, Guingamp siguran

S. Bošković

U šestom kolu francuske lige Montpellier je nastavio sa očajnim igrama, dok je Guingamp sigurno slavio protiv Ajaccioa.

Angers je u utakmici sa malo pravih prilika bio bolji od Troyesa sa minimalnih 1:0. Gostujuća ekipa nije uputila niti jedan šut u okvir gola gostiju, a ni domaćini nisu bili raspoloženi. 

Unatoč igraču manje, N'doye je napustio teren zbog crvenog kartona u 35. minuti, domaći tim je uspio doći do pobjede. Pogodak odluke djelo je Manganija, koji je u 57. minuti bio precizan sa bijele tačke. Angers sad ima 11 bodova i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok je Troyes na začelju sa tri boda.

Pobjede od 2:1 upisali su igrači Ceana i Guingampa.  Guingamp je na domaćem terenu bio bolji od GFC Ajjacioa. Privat je razveselio domaće navijače, a Mangane izjednačio deset minuta prije kraja prvog dijela. Tri boda domaćinima donosi Briand pola sata prije kraja.

Nice je u gostima sa 3:1 savladala Bastiju. Poveli su domaćini preko Danica u 23. minuti, a onda Mendy i Germaini prave preokret i donose pobjedu gostima. Treći gol djelo je Benrahme u posljednjim sekundama susreta.

Guingamp i Nica su sad u gornjem dijelu ljestvice, dok je Ajjacio posljednji sa samo jednim bodom u šest utakmica, Bastia ima sedam na poziciji 12.

Montpellier je poražen kod Ceana. Krajnji rezultat je glasio 2:1. Domaći tim je poveo preko Rodelina u 19. minuti igre, a iz jedanaesterca je poravnava Martin. Kad su svi mislili da je gotovo Delert je donio pobjedu domaćem timu. Gosti su i dalje na jednom osvojenom bodu, dok Cean sad ima 12.

Francuska liga, šesto kolo:

Angers - Troyes 1:0 (Mangani 57')

Bastia - Nica 1:3 (Danic 23', Mendy 33', Germain 40', Benrahma 90+3')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Guingamp - GFC Ajaccio 2:1 (Privat 23', Briand 61', Mangane 35')

Cean - Montpellier 2:1 (Rodelin 19', Martin 32', Delort 90+4' )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.