Montpellier u finišu slomio Partizan

Rukometna Liga prvaka

Montpellier u finišu slomio Partizan

Ekipa francuskog Montpelliera savladala je večeras partizan sa 32:29 u okviru rukometne Lige prvaka.

Utakmica se igrala u niškom Čairu, a zanimljivo je da su gosti iz Montpelliera igrali u rezervnim dresovima Partizana, pošto im se oprema izgubila tokom puta u Srbiju.

Utakmica je bila veoma izjednačena do samog kraja, ali su iskusniji Francuzi ipak golovima Gajića došli do pobjede.

U njemačkom derbiju Hamburg je na svom parketu savladao Flensburg sa 31:28 (13:15). Mađarski Veszprem je gostovao u Švedskoj kod Sävehofa i nije imao previše problema (32:22).

Gorenje je protutnjalo kroz južnu Francusku, gdje je sa 11 golova razlike (31:20) savladalo domaći Chambery Savoie, dok je u derbiju večeri Barcelona pobjedom u gostima nad Pick Szegedom 33:28 ostala na maksimalnom učinku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.