Montpelllier dobio Ruse sa 21 razlike

Francuzi ubijedljivi na turniru u Strasbourgu

Montpelllier dobio Ruse sa 21 razlike

Francuski prvak Montpellier na briljantan način je započeo nastup na vrlo jakom Eurotuniru u Strasbourgu.

Montpellier je u prvom meču savladao ruski Sent Petersburg sa čak 46:25, a briljirao je Vid Kavtičnik sa 11 golova. William Accambray je postigao 8, Mladen Bojinovič 6, a Dragan Gajič 5 golova. U Montpelllieru inače uz Kavtičnika i Gajiča igra još jedan Slovenac i to golman Primož Prost koji je imao 4 odbrane.

Montpellier je uprkos velikim ulaganjima, u prethodne dvije sezone došao samo do četvrfinala Lige prvaka, a od Sent Petersburga je prošle sezone bolja bila Bosna BH Gas. U drugom meču u Strasbourgu je Chambery savladao španski Granollers sa 27:26. Mađarski Veszprem za koji igra Mirsad Terzić, u drugom kolu igra sa Granollersom dok je Montpellier danas slobodan, a sutra ima priliku da se revanšira Rhein-Neckar Lowenu za poraz u četvrfinalu Lige prvaka prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.