Montreal i dalje bez poraza

Di Vaio opet strijelac

Montreal i dalje bez poraza

M. Maksimović

Za razliku od ostalih zemalja, u MLS nema pauze kada igra reprezentacija. Tako je proteklog vikenda odigrano osam utakmica nakon kojih je jedina neporažena, ekipa Montreala.

Četvrta pobjeda je ostvarena protiv New York Red Bullsa, minimalna golom Marca Di Vaia. Iskusni centarfor je iskoristio dugo dodavanje Patricea Berniera u ranoj fazi utakmice. Imao je Di Vaio priliku u 27.minuti, skoro na identičan način, ali je golman Luis Robles spasio goste. 

 

U nastavku utakmice se igralo otvoreno, bilo je prilika na obe strane, ali se rezultat nije promijenio.  Gosti su posljednjih 17 minuta utakmice igrali sa čovjekom manje, jer je isključen Brandon Barklage.

 

Drugu uzastopnu pobjedu je upisala ekipa Dallasa.Mrežu Real Salt Lakea načeo je Fabian Castillo sjajnim golom u 70.minuti, dok je posao završio Jackson devet minuta prije kraja. Predhodno su gosti propustili dvije velike prilike. 

 

Gosti iz Colorada su dugo držali nulu zahvaljujući golmanu Clintonu Irwinu, a onda je u 48.minuti Drew Moor laktom udario Marcela sarvasa i to u kaznenom prostoru. Moor je dobio crveni,Mike Magee je zabio penal.

 

 

Rezultati:

D.C.United - Columbus 1:2

New England - Kansas City 0:0 

Montreal - New York RB 1:0 

Houston - vancouver 2:1

Dallas - Real Salt Lake 2:0 

San Jose - Seattle 1:0 

LA Galaxy - Colorado 

Chicago - Chivac 1:4 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.