Mora napustiti RNK Split kako bi izbjegao zatvor

Pravila su jasna

Mora napustiti RNK Split kako bi izbjegao zatvor

Chung Woon primoran je u januaru napustiti RNK Split i vratiti se u svoju domovinu Južnu Koreju. 

Naime, ovaj 26-godišnji defanzivac primoran je napustiti Park mladeži kako bi odslužio vojni rok u trajanju od 20 mjeseci, iako je pomalo neobično čuti za takav primjer u 21. stoljeću.

"Pravila su jasna, ko ih ne poštuje, bit će odmah uhapšen i završit će na trogodišnjoj robiji. Nažalost, naša zemlja živi pod stalnim pritiskom i prijetnjom rata sa sjevernim susjedima, tako da svi moramo služiti vojni rok," rekao je Chung Woon u razgovoru za 24 sata.

On je objasnio kako godinu dana prije javljanja na dužnost planira igrati u Južnoj Koreji jer mu u tom slučaju država dopušta da uz trajanje službe odlazi i na svakodnevne treninge u matični klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.